©  Foto:

Bugtens Bryghus Aps

Lokalt mikrobryggeri i verdensklasse
Bratbjerg er en lille idyllisk landsby i hjertet af Jammerbugt, nok bedst kendt for Bratbjergmanden, for den skønne natur og for Bratbjergsøerne, et udflugtsmål for både fastboende og turister. De sidste år er Bratbjerg også blevet kendt for øllet. Bratbjerg huser nemlig også det lille mikrobryggeri, Bugtens Bryghus.

Det lokale bryghus er hurtigt blevet kendt for at brygge godt øl, mjød og tonicvand efter gode gamle principper. Her laves håndbrygget produkter inspireret af naturen omkring bryggeriet, hvor der hentes inspiration for at give produktet et lokalt præg.

Eksklusiv produktion på 6,500 flasker årligt
Bugtens Bryghus startede i 2017 og har i dag en lille eksklusiv produktion på godt 5.000 flasker af 50 cl og 10 fustager pr. år. Der brygges typisk 400 til 500 flasker pr. bryg. Ligeledes brygger vi også godt 1000 flasker Mjød og 500 flasker Tonicvand.

Bugtens Bryghus brygger godt øl
Bugtens Bryghus bygger på gode danske traditioner for at brygge godt øl - en kraftig øl med god smag og god sødme, ligesom man bryggede øl på de små gårde rundt om i Danmark frem til forrige århundrede. Derfor er vores bryg også unikt, og bl.a. derfor har hvert bryg et nummer, og alle etiketter er forsynet med både brygnummer, type og angivelse af IBU bitterhed osv.

Mjød og Tonicvand – fokus på kvalitet
Mjød er en vinøs drik brygget med honning som hovedbestanddel, en honningvin. Den har højst sandsynligt været udbredt i det meste af verden, da man har både honning fra bier og vildtgær i det meste af verdenen. Mjød er en eksklusiv drik alene af det faktum, at bierne møjsommeligt hver især har fremstillet honningen, som den er brygget på.

Hos Bugtens Bryghus brygger vi efter konceptet omkring at behandle honningen så nænsomt som muligt, så alle de komplekse smagsindtryk bevares i det færdige produkt, mjøden repræsenterer den kærlighed vi har lagt i den. Dette giver et produkt, vi kan være stolte af. Et produkt af høj kvalitet, der er fremstillet af gode danske råvarer og spændende smagsgiverer fra udlandet og lokaleområdet. Der tilsættes desuden ikke svovl eller klaringsprodukter. Vi ønsker et rent produkt.

Alt dette giver en mjød, der kombinerer honningens sødme, alkoholens skarphed og smagsgivernes interessante noter. En drik, der kan indtage uendelige udtryk alt efter hvilken honning, gær, krydderier eller frugt, der indgår i brygprocessen.

Perfekt til en stund med selvforkælelse, til desserten eller som del af madlavningen.

Bugtens Bryghus laver tonicvand der er inspireret af naturen omkring bryggeriet, vores ælste tonic indeholder havtorn og enebær. Vi har brugt det meste af bryggeriets første leveår, til at udvikle denne tonic.

De bedste råvarer - lokale råvarer når det er muligt
Vi bruger kun de bedste råvarer, den bedste malt fra Belgien og humlen er fra hele verden. Vi laver produkter, som vi selv kan lide med fokus på kvalitet og gerne lokale råvarer.

Vi samarbejder med lokale leverandører
Hjortdal Købmand står for produktionen af vore fantastisk flotte træ kasser. Vores rest produkt ”Masken” leveres til lokale køkkener, hvilket betyder at vores spild er minimalt. Har du lyst til at prøve at bage et malt brød med mæsk, så kontakt bryggeriet.

Rundvisning & ølsmagning
Som nævnt sælger vi også produkter direkte fra bryghuset i Bratbjerg, hvor vi også meget gerne tilbyder en rundvisning, en snak om brygning, produktion, teknik og ideer. Og naturligvis er det muligt at få en smagsprøve.

Åben efter aftale.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish