©  Foto:

Bonbon Museum 2.0

Bonsche, Schnongse, Guzzi, Zuckerl, Leckerli, Brocken, Klömpkes, Kamellen, Ballekes, Bömskes, Bröckskes, Zuggestoa, Guudsje, Boms-che, Bolschen, Dropos, Bonger, Zückerli, Zockerstei, Schigg, Godis

Det er bare et par navne for den søde fristelse.

Kort og godt: BOLSJER

I vores lille museum kan du få meget at vide om hvordan man laver bolsjer.

Her kan du opleve, hvordan bolsjer blev fremstillet ved hjælp af bolsjemaskiner omkring år 1880 – 1900.

I Danmark fandtes der næsten ingen bolsjermaskiner, da disse maskiner var meget dyre. De kunne nemt koste 2 års løn for en konditor. 

Desuden kan man få alt at vide om sukkerformer og slikkepindsformer, som bliver brugt at fremstille unikke sukkerfigurer og slikkepinde i de mere end 100 år gamle former. 

I udstillingen finder man – ved siden af historiske maskiner og værktøj til fremstilling af slik – gamle bolsjedåser, antikvariske bøger, vareprøvekataloger, postkort, reklamemærker, historiske firmaregninger, prisskilte, samlemapper og reklamefigurer. 

Museet er privat finanseret ene og alene gennem salg af de på stedet producerede bolsjer. Der bliver udelukket solgt bolsjer, der i egen produktion bliver fremstillet i museumskøkkenet. På den måde har man garanti for, at museet også for fremtiden kan klare sig uden offentlige midler, og at man ikke bliver nødsaget til at forlange entré. 

Vi vil gerne understrege, at smagsstofferne i vore bolsjer er rene naturprodukter, og at vi slet ikke bruger kemiske og kunstige tilsætningsstoffer.

I øjeblikket har vi 140 forskellige slags bolsjer og mange af dem står også som smagsprøver.

Vi tilbyder også rundvisninger med forklaringer samt mange historier og anekdoter.

 

 

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish