Turisme, man kan leve af og leve med: Nu sætter Lønstrup for alvor blus på ydersæsonerne
Når Lønstrup 2. og 3. september for første gang er med i sæsonudvidelseskonceptet Hook & Cook, er den lille badeby klar til at vise alt det bedste, den har at byde på med en stemningsfuld aften med ”blus” på Rubjerg Knude Fyr 2. september.
Når Lønstrup 2. og 3. september for første gang er med i sæsonudvidelseskonceptet Hook & Cook, er den lille badeby klar til at vise alt det bedste, den har at byde på med en stemningsfuld aften med ”blus” på Rubjerg Knude Fyr 2. september og masser af musik, mad og aktivitet på bådpladsen i Lønstrup 3. september.
Perspektivet er dog langt mere vidtrækkende end to dage med arrangementer. Det handler nemlig i lige så høj grad om at udvikle Lønstrups sæsoner til glæde for de lokale aktørers bundlinjer – og med den udledte konsekvens, at rekruttering og fastholdelse af medarbejdere bliver nemmere.
”Det er en hyldest til det, vores område kan, og en hjælp til at få fokus på det, vores område kan i sensommer og efterår – hvor der er anderledes oplevelser end i den livlige sommer. Vi oplever en øget interesse for friluft- og outdoorturisme, hvilket vores natur kan byde ind i hele året,” siger Helle Sigetty Turistchef i Lønstrup.
”Lønstrup er en stærk ferieby, der har potentiale til at udvide sæsonen og imødegå gæsternes behov for oplevelser med udgangspunkt i byens unikke DNA, så vi sikrer en turisme, vi kan leve af og leve med hele året rundt, siger projektchef Belinda Brix Bertelsen fra Destination Nordvestkysten, der har udviklet konceptet Hook & Cook, som har som formål at formål at øge rejselysten til vestkysten udenfor hovedsæsonerne.
Foto:Destination Nordvestkysten
Restauratør: Det fastholder medarbejderne
Hos Villa Vest er indehaver Kim Møller- Kjær, der overtog restauranten i 2009 også klar til at deltage i Hook & Cook, hvor han og restaurantens kokke stiller op på landingspladsen og hjælper deltagerne til Hook & Cook med at tilberede friskfangede fisk, der bliver landet direkte på pladsen af en lokal fisker på dagen.
”Vi støtter op om Hook & Cook og hele ideen om at øge lysten til at besøge Lønstrup året rundt,” siger han.
Hos Villa Vest ser man nemlig også sæsonudvidelse som et nyttigt redskab til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere, fortæller Kim Møller-Kjær.
”Det er jo klart, at hvis vi holder åbent året rundt, så er der en større chance for både at rekruttere, fordi det på mange måder er besværligt at være sæsonansat. Men jeg tror også, at det kan have en positiv effekt på bosætning, at vi kan tilbyde faste fuldtidsstillinger,” siger han.
Foto:Destination Nordvestkysten
Fakta om Hook & Cook
Hook and Cook i Lønstrup er en del af konceptet Hook & Cook på Nordvestkysten, og det er for både par, familier og fiskeentusiaster.
Langs hele kysten er der arrangementer, der giver mulighed for at stifte bekendtskab med fiskeriets mange facetter fra hav til bord, men også fiskerikulturen og historien. Fiskekonkurrencer langs kysten skal desuden sætte fokus på de mange muligheder for kystnært fiskeri fra strande og moler både i sommersæsonen, men i endnu højere grad i sensommeren og efteråret.
Konceptet Hook & Cook er udviklet af Destination Nordvestkysten i samarbejde med de lokale turismeaktører, og det har som formål at øge rejselysten til vestkysten udenfor hovedsæsonerne. Det sker med en række arrangementer, events og konkurrencer, der alle er inspireret af fisk og fiskeri.
Den samlede arrangementsoversigt kan findes her.
Det er anden gang, Hook & Cook løber af stablen. I år er det første og anden weekend i september i en række af kystbyerne på Nordvestkysten: Thorsminde, Lemvig, Hanstholm, Thorupstrand, Blokhus, Løkken, Lønstrup og Hirtshals.